Katso, mikä olut sopii horoskooppimerkillesi

Oletko luonnonystävä, jolle luomuolut on luonteva valinta vai kenties vastuuntuntoinen oman tiensä kulkija, jolle alkoholiton olut on kauhistuksen sijaan ainoa oikea valinta? Ehkäpä oletkin rohkea Jousimies, joka maailmaa valloittaessaan valitsee seikkailujuomakseen India Pale Alen? Katso, mikä olutlaaduista sopii juuri sinun horoskooppimerkillesi!

Alkoholiton olut – Vesimies 20.1.–18.2.

Vesimies voisi valita minkä tahansa laatuoluen, jos se sattuisi häntä huvittamaan. Kuitenkin juuri vesimiehessä on persoonaa ottaa myös hyvä alkoholiton olut täydellisen hetken kristallinkirkkaaksi kruunuksi. Alkoholittomia oluita on nykyään tarjolla jo lähes kaikkia lajeja. Alkoholiton olut on nautinto aisteille, mutta vaalii rehellisyyttä ja selkeyttä. Alkoholiton olut henkii vastuunkantoa ja oman tien kulkemista muiden mielipiteistä välittämättä, ja sopii juuri siksi kuvia kumartelemattomalle vesimiehelle.

Lager – Kalat 19.2.–20.3.

Koska kalat on mukavuudenhaluinen ja helposti lähestyttävä persoona, nauttii hän kanssasi lageria – mieluusti enemmän kuin yhden. Hänen olkapäänsä on juuri sitä hetkeä varten, kun muutaman tuopillisen jälkeen tekee mieli nojata ja nyyhkyttää. Lager on kaikkien tuntema perusolut. Lager, kuten kalatkin, on kaikkien kaveri, eikä lager pelota ketään. Lageria kuten kalaakin on helppo lähestyä, ja se onkin hyvä asia, sillä lagerin löytää kaikkialta – niin myös kalan. Molempien pehmeän ja helpon ulkokuoren alta paljastuu kuitenkin kaikenlaista: yksityiskohtia, jotka muuttuvat kiinnostaviksi tutustumisen jälkeen.

Savuolut – Oinas 21.3.–19.4.

Itsepäinen ja itsenäinen oinas ei juurikaan piittaa siitä, mitä mieltä muut hänen valinnoistaan ovat, sillä niihin on muiden vain tyydyttävä. Juuri siksi voimakas ja persoonallinen savuolut on oinaan valinta. Sekä savuolut että oinas jakavat mielipiteet tiukasti kahtia: heitä joko jumaloidaan tai vihataan. Oinas seisoo tiukasti omissa joukoissaan eikä pelkää poiketa valtavirrasta edes olutvalinnallaan. Laatutietoinen ja ihmisenä hyvinkin innostava ja energinen oinas on oikea valinta, jos haluat seurata johtajaa. Kaikki eivät savuoluesta tai oinaista pidä juuri heidän erilaisen luonteensa takia, mutta asiaan vihkiytyneille molemmat ovat omaa luokkaansa. Jos olet rohkea, tartut oinaan treffitarjoukseen ja nautit hänen kanssaan tuopillisen savuolutta!

Tumma Lager – Härkä 20.4.–20.5.

Perinteitä kunnioittava ja monin tavoin vanhanaikainenkin härkä tarttuu mielellään tuopilliseen tummaa lageria. Tumma lager on vaaleaa kaimaansa aavistuksen jännittävämpi tuttavuus. Estetiikasta nauttiva härkä valitsee tumman lagerin myös sen eksoottisen ulkonäön vuoksi. Tumma lager on rehevä ja maanläheinen, ja luonteeltaan juureva – aivan kuten härkäkin. Konstailemattomuudestaan huolimatta härkä osaa myös elää elämäänsä kaikilla aisteilla nautintoja hakien, joten jos haluat valloittaa hänet tummalla lagerilla, muista oikeanlainen lasi, lämpötila ja valaistus.

Vehnäolut – Kaksonen 21.5.–21.6.

Etelä-Saksasta kotoisin oleva vehnäolut on raikas ja hedelmäinen kesäolut ja sopii siksi kaksoselle, kesän lapselle. Vehnäolut on luonteeltaan vallaton ja se kuohuu helposti yli, aivan kuin tunteikas kaksonenkin. Vehnäolut on aavistuksen samea ja vaahtoaa paljon, joten se on luonnollisesti puheliaan, villin ja vapaan kaksosen valinta. Varo kuitenkin yliannostusta, sillä kaksosestakin voi humaltua!

Luomuolut – Rapu 22.6.–22.7.

Tietoisuus ympäröivästä maailmasta ja kunnioitus kaikkea elävää kohtaan huokuu luomuoluesta ja se sopiikin juuri siksi luontoa rakastavalle ravulle. Myös luomuoluita löytyy kaikista olutlajeista ja se on nimensä mukaisesti luonnonystävän valinta. Rapu kunnioittaa elämää ja arvostaa ihmistä ja ihmisyyttä koko sydämestään. Hän haluaa ottaa kaikki huomioon, ja tehdä sen, mikä on oikein. Tosin kun rapu on oman suuntansa valinnut, sitä ei muuta edes puskutraktori. Eikä olut. Luomuolut on eettinen ja maanläheinen juoma ja kuin tehty ravun luonteelle sopivaksi.

Bock – Leijona 23.7.–22.8.

Omanarvontuntoinen leijona vaatii myös olueltaan paljon. Rehentelyyn taipuvaisena hän ilman muuta valitsee oluen, jossa on vähän enemmän ytyä kuin muissa ja päätyykin siksi jykevään ja autoritääriseen bockiin. Bock nostaa panoksia korkeammalla alkoholipitoisuudellaan, joka on aina 6-7 prosenttia. Bockin kanssa ei tule ikäviä yllätyksiä ja siitä leijona pitää. Ystävänsä leijona palkitsee suorastaan ylitsevuotavalla lämmöllä, nimikko-oluensa tavoin. Bockissa on myös suomalaisen aromikas ruisleivän tuoksu, joka valloittaa leijonan kuin leijonan.

Luostariolut – Neitsyt 23.8.–22.9.

Luonteeltaan syvällinen, filosofinen ja älykkömäinen neitsyt valitsee kuohuvaksi juomakseen luostarioluen. Luostariolut vaatii oikeuksiinsa päästäkseen hiukan vaivannäköä, aivan kuten älykäs neitsytkin. Luostariolut ei ole kevyt kesäolut, vaan se on parhaimmillaan talvikauden lämmittäjänä. Luostariolut on erittäin tuhti ja runsasarominen ja se vaatii juuri oikeanlaisen lasin ja lämpötilan. Luostarioluen korkea laatu käy ilmi silloin, kun olosuhteet ovat juuri oikeat. Myös neitsyt paljastaa avautuessaan itsestään yllättävän syvällisen ja hyvin myötätuntoisen sisimmän. Kriittinen neitsyt kuuntelee kyllä ja terävienkin sanojen takana piilee aina totuus. Luostariolut ja neitsyt palkitsevat kärsivällisen ja molemmat ovat mainioita valintoja pitkiin keskusteluihin ja rauhassa nautiskeluun, varsinkin yhdessä.

Ale – Vaaka 23.9.–22.10.

Turhamaisen vaa’an on vaikea tehdä päätöksiä, mutta se johtuu siitä, että hän etsii täydellisyyttä, eikä sitä ole helppo löytää. Siksi hän valitseekin juomakseen alen, olutmaailman kameleontin, jonka kevyt, mutta omintakeinen luonne helmeilee hedelmäistä tuoksua ja on siksi sopivin harmoniaa ja kauneutta tavoittelevalle vaa’alle. Ale antaa itsestään kepeän vaikutelman, mutta kätkee sisäänsä myös yllätyksiä, aivan kuten vaakakin. Ale sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen ja muuntautuu tarpeen mukaan, kirjava kun on luonteeltaan. Ale ja diplomaattinen vaaka ovat harvinaisen tasapainoinen pari. Vaaka tosin saa ilmapiirin piristymään ilman oluttakin.

Portteri – Skorpioni 23.10.–21.11.

Skorpioni on jännittävä ja voimakas persoona, jonka juomaksi sopii perusoluesta reippaasti poikkeava portteri. Portteri on väriltään tummanruskea, lähes musta, ja siinä on paljon paahteisia aromeja ja jopa lakritsaa. Portterin tuoksu ja maku voivat olla epätavallisuudessaan pelottavia, ja sen ymmärtäminen vaatiikin harjoittelua ja tutustumista – aivan kuten skorpionikin. Mukana on paljon katkeroa, joka on ihmisille haaste. Kuitenkin ne, jotka ovat ymmärtäneet tämän parivaljakon todellisen luonteen, pitävät molemmista kuin hullu puurosta. Sekä portterin että skorpionin luonteen syvyyksistä löydät intohimoisia yllätyksiä vuosienkin tuttavuuden jälkeen.

India Pale Ale – Jousimies 22.11.–21.12.

Jousimies haluaa matkustaa, valloittaa koko maailman ja paljastaa jumalten salaisuudet. Siksi hän valitsee oluekseen ympäri maailman matkanneen India Pale Alen. India Pale Ale syntyi 1800-luvun siirtomaa-aikaan, kun tarvittiin olut, joka kesti kuukausia pitkän merimatkan pilaantumatta. Ongelma ratkaistiin tuplaamalla tai jopa triplaamalla humalan määrä oluessa. Tuloksena saatiin hyvin katkera olut, joka näyttää lempeän tummankeltaiselta tai oranssilta, mutta maistettaessa paljastaa syvällisen ja temperamenttisen luonteensa, aivan kuten jousimieskin. Jousimies ja India Pale Ale eivät ole helppoja tai yksinkertaisia tapauksia. India Pale Ale sekä jousimies sopivat seikkailunhaluiselle: jos pysähdyt hänen seuraansa lasilliselle, saatat päästä kurkistamaan ikuisuuteen asti!

Pils – Kauris 22.12.–19.1.

Pils on perfektionistin juoma ja sopii siksi kunnianhimoiselle kauriille. Pils on kullankeltainen lagereitten äitihahmo, katkera ja rapsakasti humaloitu. Hivenen alemmuudentuntoisena kauriskin katkeroituu helposti. Vankkaan selkärankaansa luottava kauris valitsee mielellään juomakseen jämäkän pilsin. Pilsin luonne on tarkka, siisti ja puhdas ja se muistuttaakin ominaisuuksiltaan kauriin suoraviivaista luonnetta. Pils on oluena pitkämielinen, rauhallinen ja kärsivällinen, vaikka nykytekniikalla olutta ei tarvitsekaan enää kypsytellä kuukausia. Sen verran aikaa saattaa kuitenkin kulua ennen kuin saat kauriin uskomaan tunteisiisi, mutta palkintona on pilsin tavoin hyvin lempeä ja aina uskollinen kumppani.

Juttua varten on haastateltu olutkouluttaja Mikko Salmea sekä astrologi Merja Hirvisaarta (http://merja.hirvisaari.info/)

Lähde: Deski.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *