Aurinkoinen ja virkistävä C-vitamiinipommi

Appelsiini on suomalaisten suosikki sitrushedelmä. Tammi-maaliskuu on appelsiinin parasta sesonkiaikaa, jolloin syödään puolet koko vuoden kulutuksesta. Suomalaiset syövät kaiken kaikkiaan noin kuutisen kiloa appelsiineja henkilöä kohden vuodessa.

Appelsiini on lähtöisin Kiinasta. Eurooppaan se päätyi 1500-luvun puolivälissä. Laajempi appelsiinin viljely yleistyi Euroopassa ensimmäisenä Espanjassa 1790-luvulla ja Italiassa sata vuotta myöhemmin. Tänä päivänä appelsiinia viljellään monin paikoin maapallolla.

Appelsiineja käytetään paljon mehuihin ja jälkiruokiin. Maailman kuuluisin ohukainen lienee Crepes Suzette eli voisen appelsiinikastikkeen kera tarjottava liekitetty ohukainen. Appelsiini on hyvää muun muassa hedelmäsalaateissa, rahkoissa, keitoissa ja hyytelöissä. Appelsiinin kuoresta löytyvät hedelmän upeat aromit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *