Syö kinkku pois uuteen vuoteen mennessä

Joulukinkku on parasta syödä noin viikossa eli uuteen vuoteen mennessä, jotta säästyisi turhalta ruoan pois heitolta. Perinteisesti joulukinkkua on syöty vielä loppiaisenakin, mutta silloin kinkun säilyvyys alkaa olla reilusti ylärajoilla.

Kinkun säilyvyyttä heikentää sen siirtely joulun aikana kylmästä lämpimään ja pitäminen pitkiä aikoja esillä ruokapöydässä. Varsinkaan kokonaista kinkkua ei kannattaisi aina nostaa pöytään lämpiämään, vaan leikata tarvittava määrä viipaleita esille. Kinkku säilytetään muutoin kylmässä, alle +6 -asteessa.

Perinteisesti kinkun loppua on jatkokäytetty hernekeittoon, mutta uudempiakin käyttötapoja löytyy. Uudeksi vuodeksi voi tehdä kinkun lopusta herkullisen pizzan, kinkkuwrappejä tai esimerkiksi pasta carbonarassa pekonin tilalla toimii oikein hyvin joulukinkun suikaleet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *