Marttojen ekologiset jouluvinkit

Perinteiset joulun kasvisruoat ovat oivallinen valinta ekologiselle joulun viettäjälle. Joulupöytään valmistetaan laatikoita lantusta, porkkanasta, perunasta sekä punajuuresta tehdään herkullista rosollia. Joulupuuroon valitaan riisin sijasta kotimaisia ohrasuurimoita. Ekologista on valmistaa useampi ruokalaji yhdellä uuninlämmityksellä.

Joulun liharuokana tarjotaan kotimaista kinkkua tai kalkkunaa, jotka molemmat ovat naudanlihaa parempia valintoja joulupöytään. Silli ja silakka ovat taas hyviä ekologisia kalavalintoja.

Tärkeintä on kuitenkin arvioida ruoan määrä oikein, jotta ruokaa ei menisi roskiin. Jouluruoat kannattaa suunnitella huolellisesti etukäteen ja tarvittaessa karsia pois sellaisia ruokia, joilla ei ole ollut menekkiä edellisenä jouluna. Ylijääneen ruoan voi pakastaa, mutta käyttää silti melko pian. Joulun kinkuntähteistä voi valmistaa esimerkiksi lämpimiä voileipiä, pitsaa tai vaikka munakasta.

Lähde: Martat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *