SunSpelt Oy on Vuoden Luomuyritys 2013

Kvinoa on mainio pohja terveelliselle kikherne-granaattiomenasalaatille
Kvinoa on mainio pohja terveelliselle kikherne-granaattiomenasalaatille

Luomuliitto valitsi SunSpelt Oy:n Vuoden Luomuyritykseksi Mikkelin Luomupäivillä tiistaina 12.11. SunSpelt on erikoistunut alkuperäiskasvien tuotekehitykseen ja markkinointiin. Tuotevalikoima on vuosien varrella laajentunut: speltistä pastoihin, lakusta ja kvinoaan.

”Suomen markkinat ovat tietysti pienet erikoistuotteille. Vienti ulkomaille kasvaa koko ajan. Puhdas ja aito suomalainen tuote puhuttelee”, kertoi toimitusjohtaja Kari Kaipainen.

Kvinoa on gluteiiniton ja siinä on 14 % hyvälaatuista proteiinia . Kvinoa sopii leivontaan ja ruoanlaittoon. Sitä voi käyttää muun muassa lisäkkeissä, risotoissa, salaateissa, piirakantäytteissä, keitoissa ja puuroissa.

Speltti on jalostamaton vilja. Speltissä on 13–18 % hyvälaatuista proteiinia sekä runsaasti erilaisia kivennäis‐ ja hivenaineita. Liukenevien ja liukenemattomien kuitujen suhde on hyvä ja rasvahappokoostumus erinomainen.

Kvinoa viljellään Rainingon luomutilalla Liedossa. Spelttiä ostetaan osittain suoraan tuottajilta, myös kauhajokelaisen Merinomi Oy:n sekä jalasjärveläisen Korpelan ja raaseporilaisen Mustion myllyn kautta.

Lähteet: Luomuliitto.fi ja Sunspelt.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *