Suu makeaksi mansikoilla

Kesän marjoista ensimmäisinä kypsyvät makeat mansikat. Luonnon omat punaposket maistuvat useimmille parhaiten sellaisinaan.
Tuoreet marjat myös maustavat, koristelevat ja viimeistelevät monet kesäherkut ja leivonnaiset. Onko parempaa näkyä kahvipöydässä kuin mansikkakakku kokonaisilla marjoilla koristeltuna! Marjat luontuvat moneen: mansikkabooli virkistää kuumana kesäpäivänä – ihanan jälkiruoan saa puolestaan mansikoista rommikastikkeessa.

Poimi tai kasvata itse, saat edullisemmin

Jos tarmoa riittää poimia mansikat itse, säästää marjojen hinnassa mukavasti. Itsepoimintatiloja löytyy ympäri Suomea. Hedelmän- ja marjanviljelijäin liiton suoramyynti- ja itsepoimintatilat on listattu Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton sivuilta.

Vai ryhtyäkö mansikkatilalliseksi itse? Mansikan kasvattaminen omassa puutarhassa onnistuu useimmiten mainiosti, sillä marja ei ole kovinkaan vaatelias. Mansikka menestyy monentyyppisessä maassa ja kasvupaikassa. Hyvää perustietoa aiheesta löydät Puutarha.net-sivustolta

Yksinkertaisimmillaan mansikkaa voi viljellä vaikka kerrostalon parvekkeella. Tarkoitukseen sopivia amppelimansikan taimia on saatavissa useimmilta puutarhoilta.

Lähteet: Puutarha.net

Anita Danielson: Terveyttä marjoista ja hedelmistä (Kustannus-Mäkelä Oy, 1997)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *